Egy ingyenes weboldal is lehet sikeres?

Számtalan szolgáltató kínál lehetőség ingyenes weboldal készítésére, azonban egy komoly vállalkozás számára nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Sem a megjelenés sem a keresőoptimalizálás szempontjából nem tudják ugyan azt nyújtani, mint egy saját domain címmel rendelkező egyedileg elkészített weboldal.

Kiknek lehet mégis jó egy ingyenes weboldal?

Alapvetően nem akarjuk leteremteni az ingyenes weboldalakat szolgáltató cégeket. Nagyon jó, hogy vannak. Ha valaki csak egy saját hobby weboldalt, blogot akar készíteni, akkor ahhoz frappáns megoldást nyújtanak.

Üzleti célokhoz miért nem ajánljuk Önnek?

Egy komoly vállalkozás számára azonban nem ajánljuk az ingyenes weboldalakat, mert ez teljesen komolytalan képet fest az adott cégről. Manapság már elég kevés pénzből ki lehet hozni egy saját honlapot még akkor is, ha megbízunk valakit az elkészítésével. Az ingyenes megoldások egyáltalán nem nyújtanak olyan lehetőségeket, mint ha a cégünkre szabnák a honlapunk megjelenését és ráadásul sokkal lassabbak is. Ez pedig a Google szemében nem egy jó pont! Ha hosszútávon gondolkodik – ki gondolkodik rövidtávon? -, akkor érdemes egy rendes oldalt készíteni vagy készítettni.

Első benyomás csak egyszer van!

Ha a látogató egy sablonos, lassú ingyenes weboldallal találkozik elsőnek, akkor könnyel leírhatja a vállalkozásunk. Könnyen felmerülhet benne a kérdés, hogy ha az online megjelenésébe (ami manapság a legfontosabb terület) nem hajlandó még egy kisebb összeget sem beleinvesztálni, akkor vajon képes e minőségi szolgáltatást nyújtani?! Pont ugyan így gondolkodnak a keresők is. Az ilyen ingyenes weboldalak nagyon rosszul keresőoptimalizáltak és lassúak, így hiába töltjük meg nagyon jó tartalmakkal, akkor sem érhetünk el velük olyan sikereket, mint egy fizetett weblappal.

Semmi sincs ingyen!

Az ingyenes weboldalakat hagyjuk meg a hobbi bloggereknek.

Egy ingyenes weboldal sincs ingyen, csak ebben az esetben nem pénzzel fizetünk.

Természetesen ezek a honlapok sincsenek ingyen. Ezeken az oldalakon a reklám felületünkkel „fizetünk” az ingyenes lehetőségért, így a szolgáltató bármilyen reklámot elhelyezhet rajta. Ez a reklám könnyen lehet a konkurenciáé is, hiszen nekik nem az a céljuk, hogy a mi vállalkozásunk jól menjen, hanem hogy könnyen eladhassák a reklám felületeteket, amiknek jó számokat kell produkálniuk. Így az is előfordulhat, hogy éppen valamelyik konkurens cég halássza el így a potenciális ügyfeleinket.

Csak minimálisak az erőforrások

Az ilyen szolgáltatók jellemzően minimális erőforrásokat bocsájtanak a felhasználóik rendelkezésére, ami azt jelenti, hogy nem tudjuk minőségi tartalommal megtölteni anélkül, hogy az ne lassítaná le. Emellett egy nagyobb terhelést ( pl.: napi ~1.000 látogató) már nem feltétlen bír ki és összeomlik. Egy vállalkozónak pont az a célja, hogy minél több látogatót vonzzon az oldalára, ami csak akkor lehetséges, ha megfelelő support van az oldal mögött. A Google egyik fő irányelve, hogy minél felhasználóbarátabb legyen egy oldal. Valljuk be, hogy ilyen feltételek mellett ez nem megvalósítható. Az ilyen weboldalak a hobbi kertész blogoknak és a tini fun clubboknak tökéletesen megfelelnek, de egy vállalkozó számára már kevés.

Érdemes elemezni, ha ingyenes oldala van!

Érdemes ingyenes seo elemzés szolgáltásunkkal élni ingyenes weboldal elemzésére, valamint más oldalak feltérképezésére is, mert ebből kiderül, hogy milyen hátráltató tényezők fékezik az oldalát.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

INGYENES SEO AUDIT

KÉREM

11 Konkrét SEO TIPP, hogy megvalósítsa álmait! +egy INGYENES SEO ELEMZÉS TELJESEN GRÁTISZ!

A jelentkezése után pár perccel kapni fog tőlünk egy e-mailt, melyet meg kell erősítenie. Előfordulhat, hogy ez az e-mail a Promóciók fül alá vagy a Spam mappába érkezik. Onnan húza át az Elsődleges fül alá, majd kattintson a benn szereplő linkre. Az adataira vigyázunk, azokkal semmilyen körülmények között nem élünk vissza. Korrekt adatkezelés!

Itt bezárhatja

Új tervek? Több látogató? Több ügyfél? Ez egyszerűen több, mint szuper, mert növelni fogja a látogatószámait! Mindez teljesen díjmentesen az Öné! Mégis milyen előnyökkel jár?

  • 11 általános hiba a weboldalakban
  • Szuper Seo Elemzés, kézzelfogható válaszok
  • Gyors segítség a hibák kijavítására
  • Fény derül, hogy mi hátráltatta eddig
  • Szisztematikus SEO ellenőrző lista

11 Konkrét SEO TIPP, hogy megvalósítsa álmait! +egy INGYENES SEO ELEMZÉS TELJESEN GRÁTISZ!

Új tervek? Több látogató? Több ügyfél? Ez egyszerűen több, mint szuper, mert növelni fogja a látogatószámait! Mindez teljesen díjmentesen az Öné! Mégis milyen előnyökkel jár?

  • 11 általános hiba a weboldalakban
  • Szuper Seo Elemzés, kézzelfogható válaszok
  • Gyors segítség a hibák kijavítására
  • Fény derül, hogy mi hátráltatta eddig
  • Szisztematikus SEO ellenőrző lista