Leggyakoribb seo hibák

Szeretné tudni melyek a leggyakoribb seo hibák?

Ön is szeretné, hogy a weboldala legalább az első 10 találat között szerepeljen? Akkor a legjobb, amit tehet, hogy megpróbál jóba lenni a Google-val. A folyamatosan változó irányelvek miatt ez egyáltalán nem annyira egyszerű, de vannak olyan általános hibák, amiket nagyon sokan elkövetnek, és emiatt nehezen kerülnek be a topp találatok közé. Most bemutatjuk a leggyakoribb seo hibák listáját, melyek nagy hatással vannak oldala helyezésére.

 1. Lassan betöltődő oldalak

  A leggyakoribb seo hibák gyűjteménye.

  A lassan betöltődő weboldal a leggyakoribb seo hibák egyik oszlopos tagja.

A Google szemében, ez eddig is egy fontos szempont volt, azonban 20017-ben még az eddiginél is szigorúbban tekint erre a területre. Egy látogató átlagosan 4-5 másodpercet hajlandó várni egy oldal betöltődésére, ezen felül minden másodperc növeli az esélyét annak, hogy elhagyja weboldalunkat még az élőt, hogy találkozott volna annak tartalmával. Segítséget is nyújt számunkra, hogy felmérjük, milyen problémák gátolják oldalunk gyors betöltődését. Kattintson az alábbi linkre és a Google néhány másodperc alatt elkészít Önnek egy elemzést, mely területek szorulnak fejlesztésre vagy javításra.

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

 1. Nem optimalizált média fájlok

Ugye azt tudjuk, hogy a weboldalunkon képek elhelyezésével színesíthetjük a tartalmunkat és még a Google szemében is egy pontot szerezhetünk. Ez eddig világos. Azonban nem mindegy, hogy ezek a képek milyen minőségben és file méretben kerülnek fel. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy akár 5-6 MB-os képeket is feltöltenek, amik nagyon lassítják az oldal működését. Bár ez szorosan kapcsolódik az előző ponthoz mégis külön is szót ejtünk róla a gyakorisága okán.

 1. Rosszul alkalmazott link építés

  Leggyakoribb sei hibák topp listája.

  A link építés a seo egyik legingoványosabb talaja.

Az oldalunk népszerűsítéséhez link építést is kell alkalmaznunk, azonban ez egy roppantul kényes terület. Jó, ha sok link mutat az oldalunkra, de nem mindegy, hogy honnan és milyen minőségűek. Az is fontos tényező, hogy ezek mennyi idő alatt kerültek fel. A Google által üzemeltetett keresőrobotok minden nap pásztázzák az internetet, és ha azt tapasztalják, hogy egy oldalra hirtelen természetellenesen sok link mutat, akkor szankciókkal élnek és a várt siker helyett visszasorolásra számíthatunk.

 1. Az egyedi tartalom hiánya

A Google szemében az egyik legfontosabb tényező, hogy az oldalunkon egyedi tartalmakat tegyünk közzé és egyedi kulcsszavakat alkalmazzunk bennük. Attól még, hogy kulcsszó népszerű ne hajszoljuk és próbáljunk több témát is köré vagy a szinonimái köré építeni és azt erőltetni, mert a Google sokkal szemfülesebb annál, hogy ne vegye észre ezt a kis turpisságot. Emellett nagyon fontos, hogy más oldalak tartalmát még csak részben se használjuk fel, főként forrás megjelölés nélkül. Ez nem csak a kereső szemében fekete pont, de ha valakinek feltűnik az egyezés csúnyán lejárathatjuk magunkat.

 1. Title tag optimalizálása

Vannak oldalszerkesztők, amik ezt automatikusan elvégzik helyettünk a szöveg alapján, azonban ha valóban szeretnénk, jó pozíciót elérni ne bízzuk rá a munkát. Ne kövessük el azt a gyakori seo hibát, amit sok kezdő weboldal tulajdonos vagy blogger és ne írjunk túl hosszú leírást. Ezen a területen 60 karaktert tud megjeleníteni a Google, így mi is tartsuk magunkat ehhez a kerethez. Ha szeretnénk igazán eredményesek lenni szőjük bele a kulcsszavunkat is és lehetőleg minél inkább a mondat elejére.

 1. A csillogás kerül a praktikum elé

Találkozott már olyan weboldallal, ahová belépve csak kapkodta a fejét? Esetleg azonnal felcsendült egy zeneszám, tele volt csillogó villogó képekkel, gifekkel. Mit érzett ilyenkor? Tudott a lényegre koncentrálni vagy azt érezte, hogy ez egy bolondok háza és nagyon hamar menekülőre fogta? Szerencsére ez egy sarkalatos példa, de valóban gyakori seo hibának nevezhetjük, hogy a külcsiny a belbecs kárára megy. Egy kevésbé látványos designel rendelkező, de tartalmilag értékes oldal lehet, hogy veszít majd egy-két érdeklődőt, akik számára az első megjelenés nagyon fontos, de az biztos, hogy az emberek többsége ezt tartja jobbnak és. És mint már sokszor elmondtuk, hogy a Google a felhasználók érdekeit helyezi előtérbe a weboldal tulajdonosokéval szemben, így minden esetben nekünk is ezt az irányelvet kell követnünk.

 1. 404-es hiba üzenet

  Ezek a leggyakoribb seo hibák.

  Leggyakoribb seo hibák egyike: ha be se töltődik az oldal!

Ez a seo hiba nem csak a főoldalra, hanem az aloldalakra is ugyan úgy vonatkozik. Sokszor tapasztaljuk, hogy egy jól karbantartott weboldalon akad egy-egy ilyen weblap, ami az egész keresőoptimalizálásra rányomja a bélyegét. Ha megszüntetünk egy termékleírást vagy egy blogbejegyzést, akkor azt ne felejtsük el letörölni a szerverünkről sem, így elkerülhetjük ezt a kellemetlen bakit.

Ez csak néhány kiemelkedőbbnek nevezhető seo baki volt, amit a weboldal vagy web áruház tulajdonosok elkövetnek. Tisztában vagyunk vele, hogy a Google rendszeresen változó irányelveit nagyon nehéz nyomon követni, éppen ezért is szeretnénk a bejegyzéseinkkel segíteni Önnek. Kövesse nyomon rendszeresen frissülő blogunkat és tudjon meg még többet a marketingről és a seo rejtelmeiről.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

INGYENES SEO AUDIT

KÉREM

11 Konkrét SEO TIPP, hogy megvalósítsa álmait! +egy INGYENES SEO ELEMZÉS TELJESEN GRÁTISZ!

A jelentkezése után pár perccel kapni fog tőlünk egy e-mailt, melyet meg kell erősítenie. Előfordulhat, hogy ez az e-mail a Promóciók fül alá vagy a Spam mappába érkezik. Onnan húza át az Elsődleges fül alá, majd kattintson a benn szereplő linkre. Az adataira vigyázunk, azokkal semmilyen körülmények között nem élünk vissza. Korrekt adatkezelés!

Itt bezárhatja

Új tervek? Több látogató? Több ügyfél? Ez egyszerűen több, mint szuper, mert növelni fogja a látogatószámait! Mindez teljesen díjmentesen az Öné! Mégis milyen előnyökkel jár?

 • 11 általános hiba a weboldalakban
 • Szuper Seo Elemzés, kézzelfogható válaszok
 • Gyors segítség a hibák kijavítására
 • Fény derül, hogy mi hátráltatta eddig
 • Szisztematikus SEO ellenőrző lista

11 Konkrét SEO TIPP, hogy megvalósítsa álmait! +egy INGYENES SEO ELEMZÉS TELJESEN GRÁTISZ!

Új tervek? Több látogató? Több ügyfél? Ez egyszerűen több, mint szuper, mert növelni fogja a látogatószámait! Mindez teljesen díjmentesen az Öné! Mégis milyen előnyökkel jár?

 • 11 általános hiba a weboldalakban
 • Szuper Seo Elemzés, kézzelfogható válaszok
 • Gyors segítség a hibák kijavítására
 • Fény derül, hogy mi hátráltatta eddig
 • Szisztematikus SEO ellenőrző lista