Keresőoptimalizálási tippek webáruház tulajdonosoknak

Mint minden webáruház tulajdonosnak, úgy nyilván Önnek is az a célja, hogy minél több érdeklődője, vásárlója legyen. Ahhoz, hogy ezt elérje rengeteg eszköz áll a rendelkezésére, hiszen a marketing eszköztára igen tág. Készíthet hirdetéseket egy csomó felületen, blogolhat, jelen lehet a közösségi oldalakon, videókkal népszerűsítheti magát, és még sokáig sorolhatnám. Ezek közül a seo nem is annyira tartozik az opcionális kategóriába, mint azt sokan gondolnák, inkább egy alappillérként kell rá tekinteni, ami nélkülözhetetlen a sikerhez.

Egy webáruháznak másképpen kell a seo-ra gondolnia, mint egy „sima” weboldallal rendelkező vállalkozásnak. Azért, hogy Ön is sikeresebb legyen, most megosztunk néhány hasznos tippet a webáruház keresőoptimalizálással kapcsolatban. Cikkünkben főként a kulcsszóhasználathoz adunk tanácsokat, arra vonatkozóan, hogy milyen módon optimális a használatuk.

Termék oldalak

Ebben az esetben arra törekedj, hogy a Title és Description-ben is szerepeljen a termék neve, egy azt jól leíró népszerű kifejezés és a fő kulcsszó. Meg is mutatjuk mire gondolunk pontosan:

Title: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk- kötelező olvasmány könyvek

Description: Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című kötete minden diák számára izgalmas kötelező olvasmány, hiszen egy lenyűgöző és fordulatos történettel megáldott könyv.

Ebből a lehetséges vásárló  és a Google is tudni fogja, hogy az Ön webáruházában megkapható, hiszen a legfontosabb kulcsszavak szerepelnek benne.

Fontos, hogy ne szerepeltesse ugyan azokat a szövegeket, Title és Description leírásokat pontosan ugyan abban a formában több oldalon is. Például, ha cipőket forgalmaz és ugyan azzal a paraméterrel rendelkező cipőket csak más színben külön termékként szeretné feltölteni, akkor is változtassa meg a leírást.

Mivel a termék oldal minősége nagyon fontos seo szempontból szeretnénk a figyelmedbe ajánlani egy nem régen megjelent cikkünket, ami Téged is biztosan meggyőz majd róla, miért kell nagy hangsúlyt fektetned rá.

Kategóriák

Itt elsősorban azt tanácsoljuk, hogy a kategória oldalak seozása előtt vizsgálja meg, a főbb konkurensek oldalait, majd nézze meg, hogy az így összegyűjtött kulcssavak közül melyek a legnépszerűbbek. Ezzel a módszerrel jócskán lecsökkenthető a munkára szánt idő.

Főoldal

Itt érdemes azt a kifejezést megadni fő kulcsszónak, ami a tevékenységére leggyakrabban használt. Ha online könyvkereskedése van, akkor ezek lehetnek a könyv webáruház, online könyv shop vagy az online könyv áruház is. Válasza ki a legnépszerűbbet és a legrelevánsabbat és azt használja.

Blog

Ebben az esetben ugye fontos, hogy a bejegyzések témája szorosan ragaszkodjon a webáruház tematikájához. A cipő webáruház ne írjon cikkeket a celeb párok életéről csak azért, mert azt biztosan sokan megnézik. Persze ezzel lehet az oldal látogatottságát növelni, de mivel gyorsan távoznak az olvasók majd az olvasók nem lesz jó hatással rá.

Ha megvan a jó téma, akkor a szöveg megírása előtt döntse el, hogy mi lesz a fő kulcssó, amit a címbe, az első bekezdésben, legalább egy H2-es kiemelésben, a kép leírásban és a Title valamint Description-ben is szerepeltetni fog. Persze mindeközben arra is ügyeljen, hogy vigye túlzásba.

A Yoast Seo jól jöhet

Érdemes az oldalra telepíteni egy seo alkalmazást, ami segít a taralom keresőoptimalizálásában. Ez egészen részletesen megmutatja, hogy min kell még javítani, vagy mekkora a kulcsszó sűrűség. Nagyon hasznos megoldás! Mi a Yoast Seo bővítményt ajánljuk

URL

Fontos, hogy az URL legyen tömör, de lényegre törő. Szerepeljenek benne a legfontosabb információk, de ne nyújtsuk el, mint a rétes tésztát.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

INGYENES SEO AUDIT

KÉREM

11 Konkrét SEO TIPP, hogy megvalósítsa álmait! +egy INGYENES SEO ELEMZÉS TELJESEN GRÁTISZ!

A jelentkezése után pár perccel kapni fog tőlünk egy e-mailt, melyet meg kell erősítenie. Előfordulhat, hogy ez az e-mail a Promóciók fül alá vagy a Spam mappába érkezik. Onnan húza át az Elsődleges fül alá, majd kattintson a benn szereplő linkre. Az adataira vigyázunk, azokkal semmilyen körülmények között nem élünk vissza. Korrekt adatkezelés!

Itt bezárhatja

Új tervek? Több látogató? Több ügyfél? Ez egyszerűen több, mint szuper, mert növelni fogja a látogatószámait! Mindez teljesen díjmentesen az Öné! Mégis milyen előnyökkel jár?

  • 11 általános hiba a weboldalakban
  • Szuper Seo Elemzés, kézzelfogható válaszok
  • Gyors segítség a hibák kijavítására
  • Fény derül, hogy mi hátráltatta eddig
  • Szisztematikus SEO ellenőrző lista

11 Konkrét SEO TIPP, hogy megvalósítsa álmait! +egy INGYENES SEO ELEMZÉS TELJESEN GRÁTISZ!

Új tervek? Több látogató? Több ügyfél? Ez egyszerűen több, mint szuper, mert növelni fogja a látogatószámait! Mindez teljesen díjmentesen az Öné! Mégis milyen előnyökkel jár?

  • 11 általános hiba a weboldalakban
  • Szuper Seo Elemzés, kézzelfogható válaszok
  • Gyors segítség a hibák kijavítására
  • Fény derül, hogy mi hátráltatta eddig
  • Szisztematikus SEO ellenőrző lista