20 keresőoptimalizálás tipp csak Neked!

Te is keresőoptimalizálsz, de úgy érzed minden hiába? Mindent megteszel, amit csak tudsz, de mégsem sikerült drasztikus változást elérned? Kezdesz elveszni a folyamatosan változó irányelvek sűrűjében? Akkor az alábbi 20 tipp nagy hasznodra lesz, hiszen jó alapul szolgálnak a keresőoptimalizálási munkádhoz. Szeretnél jobban elmélyedni a témában és megismerni az oldalad seo szempontból? Akkor vedd igénybe a seo elemzés szolgáltatásomat melynek segítségével pontos képet kaphatsz a weboldalad jelenlegi állapotáról.

keresőoptimalizálás

Na de térjünk a lényegre és lássuk a 20 hasznos seo tippemet:

1, Használj vizuális tartalmakat.

Ennek segítségével sokkal barátságosabbá és érdekesebbé teheted a szöveges részeket is. Köztudott, hogy manapság az emberek nem nagyon szeretnek olvasni, így ha egy hosszabb szöveget teszel közzé hígítás nélkül könnyen lehet, hogy többen menekülőre fogják. Emellett a képekkel és a videókkal sokkal jobban alátámaszthatod a mondanivalódat.

2, Fektess nagy hangsúlyt a tartalmak minőségére.

A Google szempontjából nézve egy lényegesebb, hogy nagyon jó minőségű szövegekkel és vizuális elemekkel jelenj meg, hiszen ez az internet felhasználók javát szolgálja.

3, A linképítésben ne a mennyiség, hanem a minőség legyen a legfontosabb!

Ahogyan minden más tartalom esetében, úgy itt is erre törekedj. Manapság már egyáltalán nem működik az a módszer, hogy rengeted linkgyűjtő oldalon és fórumon szerepelsz. Bár hátra sorolást nem kapsz miatta, de sok időt elvesztegetsz vele.

4, A bejegyzésed címében és az URL-jében is szerepeljen a kulcsszavad.

Fontos, hogy mind a két esetben ragozatlan formában legyen jelen.

5, Használj linkeket a bejegyzéseidben.

Fontos, hogy itt a témában releváns oldalakra mutasson. De vigyázz! Ne ess túlzásba!

6, Figyelj a kulcsszó sűrűségre!

Már nagyon régóta nem jó megoldás, ha túlzsúfolod a szöveged a kulcs szavaddal, főleg ha ez természet ellenes hatást kelt. A Google látni fogja, hogy csak manipulálni akarod ezzel és az olvasók számára is élvezhetetlen lesz a szöveged. Jelen pillanatban az optimális arány 0,5-0,7%.

7, Soha ne másolj!

Más oldalakról ellopni tartalmak nem csak etikátlan, de keresőoptimalizálási szempontból is nagy baklövés. A Google látja az egyezéseket és értéktelennek ítéli majd a tartalmadat. Emellett a felhasználók is felfedezhetik az egyezést, ami szintén nem túl jó reklám számodra.

8, Használj alt szövegeket a képeidhez.

Ezeknek a segítségével még hatékonyabban megmutathatod a Google számára, hogy mely kulcsszó köré épül a mondanivalód.

9, Használj saját domain címet.

Már nagyon sok lehetőséged van ingyenes weboldalak elkészítésére, azonban ez nem rendelkeznek teljesen egyedi domainnel.

10, Szerkeszd az oldalad meta leírását és a title tagjét is.

Bár ezek nem rendelkeznek rangsorolási erővel, mivel a kereső nem veszi figyelembe őket. De a böngészőt használók látják, így az Ő megnyitási kedvüket befolyásolhatod a használatával. És ugye minél többen látogatnak el az oldaladra annál jobb helyezésre számíthatsz.

11, Törekedj a gyorsaságra.

2017-től kiemelt figyelmet szentel a Google az oldal betöltődésének az idejére. Éppen azért távolíts el minden olyan tartalmat, ami ezen ronthat.

12, A feltöltött képek esetében is alkalmazd a kulcsszavadat.

Több kép esetében nem csak azt az egy szót használd fel többször, hanem annak a ragozott formáit vagy más a témához szorosan kapcsolódó kifejezéseket.

13, Törekedj a hosszabb bejegyzések közzétételére.

Ez nem azt jelenti, hogy 3-400 szavas cikkekel ártassz az oldaladnak, de néha ossz meg 1000-1500 szavasakat is. Azonban itt nagyon figyelj, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására.

14, Használj kiemeléseket. Itt a H1, H2 és társaira gondolok.

Ezek segítségével felhívhatod a figyelmet az adott szövegrészre. Így itt legalább egyszer alkalmazd a kulcsszavadat is. A mértékletesség itt is nagyon fontos.

15, Használj seo plugint.

Ezeknek a segítségével minden bejegyzésedet ellenőrizheted keresőoptimalizálás szempontból is. Itt egy listán látni fogod, hogy mely seo szempontok teljesültek már és melyikeket kell még javítanod.

16, Minden bejegyzésed vagy webszöveged megírása előtt határozd meg fő kulcsszavad.

Így nagyon sok időt spórolhatsz meg, hiszen a feltöltésnél nem kell újra szerkesztened a szöveged seo szempontból.

17, Szentelj időt a kulcsszó kutatásra.

Ezt mér a weboldalad elkészítése előtt javaslom, hogy a legnépszerűbb kulcsszavak köré tudd felépíteni. Ha már van honlapod sem kell aggódnod, mert ezeknek az ismeretében közép és hosszú távon nagyon sokat segíthetsz magadon.

18, Hívj meg vendégeket.

Nem csak azzal növelheted az oldalad népszerűségét, ha Te szerepelsz más, számodra releváns oldalakon, hanem azzal is, ha nálad jelennek meg más szakértő bejegyzések.

19, Használd ki a közösségi oldalak erejét.

Készíts a weboldaladnak néhány közösségi oldalt is (Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, Pinterest..stb) és népszerűsítsd ott is a tartalmakat. Ezzel növelheted a látogatók számát, ami mint Te is tudod jó hatással van a keresőoptimalizálásra is.

20, Légy türelmes!

Nagyon sok esetben azt tapasztalom, hogy a cégvezetők azonnali eredményeket szeretnének látni. Azonban a seo egy hosszútávú befektetés, ahol kell idő a fejlődéshez. Ne ijedj meg, ha nem találod magad az első három között 2 hónap keresőoptimalizálás után.

Tags

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published.

INGYENES SEO AUDIT

KÉREM

11 Konkrét SEO TIPP, hogy megvalósítsa álmait! +egy INGYENES SEO ELEMZÉS TELJESEN GRÁTISZ!

A jelentkezése után pár perccel kapni fog tőlünk egy e-mailt, melyet meg kell erősítenie. Előfordulhat, hogy ez az e-mail a Promóciók fül alá vagy a Spam mappába érkezik. Onnan húza át az Elsődleges fül alá, majd kattintson a benn szereplő linkre. Az adataira vigyázunk, azokkal semmilyen körülmények között nem élünk vissza. Korrekt adatkezelés!

Itt bezárhatja

Új tervek? Több látogató? Több ügyfél? Ez egyszerűen több, mint szuper, mert növelni fogja a látogatószámait! Mindez teljesen díjmentesen az Öné! Mégis milyen előnyökkel jár?

  • 11 általános hiba a weboldalakban
  • Szuper Seo Elemzés, kézzelfogható válaszok
  • Gyors segítség a hibák kijavítására
  • Fény derül, hogy mi hátráltatta eddig
  • Szisztematikus SEO ellenőrző lista

11 Konkrét SEO TIPP, hogy megvalósítsa álmait! +egy INGYENES SEO ELEMZÉS TELJESEN GRÁTISZ!

Új tervek? Több látogató? Több ügyfél? Ez egyszerűen több, mint szuper, mert növelni fogja a látogatószámait! Mindez teljesen díjmentesen az Öné! Mégis milyen előnyökkel jár?

  • 11 általános hiba a weboldalakban
  • Szuper Seo Elemzés, kézzelfogható válaszok
  • Gyors segítség a hibák kijavítására
  • Fény derül, hogy mi hátráltatta eddig
  • Szisztematikus SEO ellenőrző lista